Övriga tjänster

MammaMage

Första tillfället består av en krav- och behovsanalys där vi under ett samtal pratar om din nuvarande livssituation, graviditet och målsättning. Du kommer att få fylla i en hälsodeklaration om din nuvarande aktivitet och hälsotillstånd.

Vi kommer också att göra en mätning av din diastas och aktiveringsövningar för den inre coremuskulaturen. Därefter kommer vi att påbörja träningen med att sakta men säkert bygga upp en stark kropp inifrån och ut. Vi kommer att starta från grunden med aktivering av inre coremuskulatur för att sedan successivt öka intensitet/belastning. När din kropp är redo kommer vi även successivt gå över till träning som är specifikt anpassat för just dig som mamma.

Första tillfället varar ca 45 min, återbesök ca 30 min.

 

Klassisk massage

Som certifierad massör erbjuder MarathonEmma klassisk massage i Forshaga. Detta är den vanligaste formen av massage som består av strykningar, knådningar och tryck på kroppens muskler. Den mjukar upp spända muskler samt ökar blodgenomströmningen och ges på en massagebänk. Massageolja används och de delar av kroppen som inte behandlas täcks över med handdukar.

Behandlingen anpassas efter behov och önskemål, från lättare avspänning till mer djupgående massage.

 

Idrottsmassage

Med idrottsmassage fokuseras massagen på en/grupp muskel där det finns spänningar. Idrottsmassagen kan vara intensiv och kan tidvis vara smärtsam men känns skönt efteråt. Under idrottsmassage behandligen kan även teraputisk strechning och träningsövningar förekomma ifall det skulle behövas.

Skillnaden mellan klassisk massage och idrottsmassage är att idrottsmassage är mycket mer djupgående. Massagen är en mer intensiv massagebehandling även om den liknar klassisk massage. Idrottsmassage är en djupverkande massage som lämpar sig på individer som har smärta eller muskelstelhet i ett specifikt område.

 

Terapeutisk gravidmassage

Behandlande massage. Vänder sig till dig som är gravid och har något av följande besvär eller som vill minska risken att få dessa:

  • Smärta eller trötthet i ländrygg
  • Värk i nacke, axlar, skuldror, bäcken, rygg eller ben
  • Svullnader i händer, armar, ben eller fötter

Bokning av behandling kan ske från vecka 1 i graviditeten.

 

Personlig träning

MarathonEmma erbjuder personlig träning i vår privata träningsdel i lokalen där du tränar helt enskild med MarathonEmma utan några andra personer i träningsdelen. Här tränar vi funktionell träning med fria vikter.

Detta är perfekt för dig som vill träna ostört och kunna lägga full fokus på din träning! Boka ett kostnasfritt konstultationsmöte där vi  ses i Svealandsklinikens lokaler. Under mötet kommer vi att samtala kring dina mål och hur MarathonEmma kan hjälpa dig att nå dem på bästa sätt. Personlig träning går att köpa som enskilda tillfällen eller paketpris.

 

Löpcoaching

Personlig löpcoachning är något som alla kan ta del av, nybörjare som erfaren löpare, för att nå sina personliga mål på ett så säkert och effektivt sätt som möjligt. Det kan vara allt från att komma igång med löpningen på rätt sätt efter graviditet eller skada. Det kan också vara att utveckla sin redan befintliga löpning och ta den till nya nivåer.

I personlig löpcoachning ingår en löpanalys vid varje tillfälle. Vi ses därför i Svealandsklinikens lokaler om inget annat bestäms och börjar med att göra löpanalysen inomhus i vår privata träningsdel för att du ska få personlig feedback på din löpteknik och personliga övningar för att förbättra din löpteknik. Hinns det med och att vädret tillåter kommer vi även att gå ut och träna på din löpteknik utomhus. Löpcoachning går att köpa som enskilda tillfällen eller paketpris.

 

PT-online/Onlinecoachning och kostrådgivning

Är till för dig som vill ha ett personligt kost- och/eller träningsprogram att följa på egen hand med regelbunden uppföljning och kontakt av MarathonEmma som din PT och kostrådgivare. Du får tillgång till en app där alla program är tillgängliga samt all kommunikation sker. Läs mer om detta på marathonemmas hemsida och gör en intresseanmälan: http://marathonemma.se/online.