Övriga tjänster

MammaMage

Första tillfället består av en krav- och behovsanalys där vi under ett samtal pratar om din nuvarande livssituation, graviditet och målsättning. Du kommer att få fylla i en hälsodeklaration om din nuvarande aktivitet och hälsotillstånd.

Vi kommer också att göra en mätning av din diastas och aktiveringsövningar för den inre coremuskulaturen. Därefter kommer vi att påbörja träningen med att sakta men säkert bygga upp en stark kropp inifrån och ut. Vi kommer att starta från grunden med aktivering av inre coremuskulatur för att sedan successivt öka intensitet/belastning. När din kropp är redo kommer vi även successivt gå över till träning som är specifikt anpassat för just dig som mamma.

Första tillfället varar ca 45 min, återbesök ca 30 min.

 

Klassisk massage

Som certifierad massör erbjuder MarathonEmma klassisk massage i Forshaga. Detta är den vanligaste formen av massage som består av strykningar, knådningar och tryck på kroppens muskler. Den mjukar upp spända muskler samt ökar blodgenomströmningen och ges på en massagebänk. Massageolja används och de delar av kroppen som inte behandlas täcks över med handdukar.

Behandlingen anpassas efter behov och önskemål, från lättare avspänning till mer djupgående massage.

 

Idrottsmassage

Med idrottsmassage fokuseras massagen på en/grupp muskel där det finns spänningar. Idrottsmassagen kan vara intensiv och kan tidvis vara smärtsam men känns skönt efteråt. Under idrottsmassage behandligen kan även teraputisk strechning och träningsövningar förekomma ifall det skulle behövas.

Skillnaden mellan klassisk massage och idrottsmassage är att idrottsmassage är mycket mer djupgående. Massagen är en mer intensiv massagebehandling även om den liknar klassisk massage. Idrottsmassage är en djupverkande massage som lämpar sig på individer som har smärta eller muskelstelhet i ett specifikt område.

 

Dry Needling

Dry Needling avser behandling med akupunkturnålar som sticks in i strukturer som muskler och senor utan att något injiceras. Dry Needling används som en djupgående triggerpunktsbehandling och hjälper där vanlig massage inte når. Vissa patienter med kronisk smärta känner sig ofta hjälpta av Dry Needling.

 

Löpcoaching

Vi förespråkar periodiserad löpträning (och träning över lag) med pulszoner som baseras på individuell puls. Detta ger en effektiv träning som ger snabba resultat och minimerar skaderisken. Vi hjälper dig att hitta rätt balans för att på bästa sätt nå dina mål inom löpning vare sig du är nybörjare eller lite mer erfaren.

Hos Svealandskliniken väljer du väljer vad du vill fokusera på under träningspasset tillsammans med MarathonEmma. Det kan vara teknik, kondition eller kanske vill du göra ett mjölksyratröskeltest för att kunna hitta dina individuella pulszoner? Under ett träningspass analyserar hon alltid ditt löpsteg och ekonomi för att se hur du belastar din kropp. Utefter detta kommer hon att kunna ge dig personliga tips och råd för att du ska kunna förbättra din löpteknik på ett så effektivt sätt som möjligt. Du kommer också att få förslag på övningar för att du ska kunna utvecklas i din träning hemma på egen hand. Övningarna kan bestå av allt från löpskoling till styrka och rörlighet. Alla specifikt utvalda för just dig och dina förutsättningar!

Varje tillfälle varar mellan 50-60 min.  Du kommer också att få ett kompendium mailat till dig med personliga tips och de övningar vi gått igenom. Hör av dig för information om paketpriser!

 

Kostrådgivning och personlig träning

På Svealandskliniken erbjuder vi även kostrådgivning och personlig träning. Både på plats och online i samarbete med PT-hörnan!

Klicka här för att läsa mer om kostrådgivning med MarathonEmma

Klicka här för att läsa mer om personlig träning med MarathonEmma