Nyheter

Känner du dig frisk?

Vad är hälsa?Till alla nya som kommer till mig frågar jag “känner du dig frisk?” i samband med hälsodeklarationen och undersökningen. Syftet är att försöka fånga en känsla och eventuell upplevd sjukhet. Inget svar är rätt eller fel oavsett diagnos och symtom. Att uppleva sig sjuk kan vara en påfrestning för både fysisk och psykisk hälsa och viktigt för mig som vårdgivare att förstå eller få en inblick i.

Vissa patienter har sjukdomar som är allvarliga och kräver sjukhusvistelse stundtals men upplever sig friska. Ibland upplever vissa patienter känsla av sjukdom när de inte kan röra sig som de kunde för en vecka sedan. Vem bestämmer om man är sjuk? Kiropraktorn, läkaren, du själv, sambon eller vännerna?

Enligt WHO är definition av hälsa, ”ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom och funktionsnedsättning”.

Vad är hälsa för dig? Är det total balans av alla ovanstående faktorer eller något annat? Vi diskuterar gärna med dig i inlägget på vår facebooksida! https://www.facebook.com/svealandsklinikenforshaga

Vi utökar vår verksamhet, är du den vi söker?

+ en fysioterapeut – gärna med erfarenhet av funktionsstörningar i rörelsesystemet och patienter med smärta.

+ en leg. kiropraktor eller en leg. naprapat för semestervikariat.

+ en massageterapeut och det är meriterande med erfarenhet av taktil och lymfmassage.

Som person är du strukturerad och van vid att arbeta självständigt men samtidigt ser värdet av teamet då du jobbar nära med kiropraktor, personlig tränare och massör. Det är aktuellt med sysselsättningsgrad på 20-80 % men kan bli mer.

Vill du veta mer om oss och ställa frågor om hur ett samarbete kan se ut? Maila till kim@svealandskliniken.se och skriv ”samarbetspartners” i ämnesraden. Kom och jobba med oss!

KiropraktorKim & MarathonEmma

Nya priser från 10 januari 2022

Det händer spännande grejer på Svealandskliniken!

Vi kommer att utveckla och satsa på vår verksamhet under 2022 och för att möjliggöra detta kommer vi att höja våra priser upp till 10%. Nytt är att vi kommer ha särskilda rabatter. För alla uppdaterade priser, klicka här eller på Priser i menyn längst upp.

Nyheterna håller vi på en liten stund till

Avstånd, hygien och motverkande av smittspridning på Svealandskliniken

Jag som har särskilt nära kontakt med patienter bär åter visir när jag jobbar. Munskyddet har jag burit hela tiden.

Vi tillsammans som jobbar på Svealandskliniken vill påminna att vi aldrig gjort avkall på hygienen. Ytor spritas mellan varje patient och vi spritar även våra händer och handtag på dörrar och stolar. Flera ggr om dagen vädrar vi i rummen. Ytterligare åtgärder vi gjort, under året, är att ta emot färre patienter per dag. Vi har alla vaccinerat oss med två doser.

Allt detta gör vi för att både ni och vi ska känna oss trygga i omhändertagandet. Behöver du uppsöka oss för att du ska må bra så är det en insats för din hälsa. Med vårt arbete i att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer vill vi att du känner dig trygg hos oss. Med vänliga hälsningar, KiropraktorKim

Utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Du vet väl att du kan utnyttja ditt friskvårdsbidrag hos MarathonEmma?

Friskvårdsbidraget är till för att vi ska må bättre och förebygga skador/sjukdomar för att vi hålla oss friska, glada och starka för att orka arbeta! Hos henne kan du använda ditt friskvårdsbidrag till, personlig träning, personlig löpcoaching inkl löpanalys, Kost- och träningsprogram online, Träning under och efter graviditet, Massage (behandlande), Gravidmassage (behandlande)

Antingen här på Svealandskliniken i Forshaga eller på PT-hörnan i Karlstad, men också online genom PT-Online/Onlinecoaching!

Hittar du ingen tid?

”Det finns tyvärr inga lediga tider denna vecka, nästa lediga tid är: om alldeles för länge(!)” Känner du igen dig?

I stort sett varje dag får vi avbokningar pga sjukdom eller annat. Så har du besvär och det är fullbokat så testa att ringa eller kolla tidsbokningen en gång till.

PS. Känner du någon med ett legitimationsyrke som skulle passa bra hos oss? Vi kommer inom kort lägga upp en annons med syfte att skapa fler samarbeten och komplettera vårt gäng

Nu är vi vaccinerade!

Sedan i söndags är både KiropraktorKim och MarathonEmma vaccinerade med dos 1. Det är stort på så många sätt: Den stora apparaten på vaccinationställena, de medicinska framstegen men också att bidra i kampen mot pandemin.